Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: 50 κρούσματα σε γάμο

Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα κρούσματα από διάσπαρτες εστίες που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια, ενώ οι ειδικοί βρίσκονται ένα βήμα πριν από την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, στην Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώθηκαν ακόμα εννέα κρούσματα του κορονοϊού σε προσκεκλημένους του γάμου που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο. Συνολικά οι νοσούντες που παρευρέθησαν στο μυστήριο ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 50.

Εστία του ιού φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί και στη Λάρισα, όπου επιβεβαιώθηκαν έξι νέα περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 13. Στην ίδια πόλη θετικές διαγνώστηκαν και δύο εφοριακοί που εργάζονται στη ΔΟΥ και στο πρώην ΣΔΟΕ.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει και στην Ηλεία, καθώς τρία στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πρόκειται για εργαζομένους στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μυρσίνης, οι οποίοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Χθες το απόγευμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο οι νοσούντες πρόλαβαν να διασπείρουν τον ιό στο ευρύτερο περιβάλλον τους.

Κάποια μεμονωμένα περιστατικά κορονοϊού καταγράφηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως η Καλαμάτα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κρούσματα και στον Πόρο.

Ολα τα παραπάνω έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, που μέρα με τη μέρα βλέπουν τον ιό να εξαπλώνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Από τη μια, το άνοιγμα του τουρισμού, που είχε αποτέλεσμα την εισροή μολυσμένων ταξιδιωτών, και, από την άλλη, τα ξέφρενα πάρτι και οι παντός είδους κοινωνικές εκδηλώσεις δημιούργησαν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» διασποράς του Covid -19, που οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι δύκολα θα ανατραπεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.