Επιστρέφει η άθλια εικόνα των διαφημιστικών πινακίδων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουλίου, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και συναρμόδιων υπουργείων επιχειρεί να αλλάξει απ΄ότι φαίνεται την εικόνα της Αθήνας… όχι προς το καλύτερο αλλά προς το χειρότερο.

Μετά τον «Μεγάλο Περίπατο» ο οποίος ήδη ταλαιπώρησε αρκετά τους Αθηναίους με το κέντρο της πρωτεύουσας να είναι απροσπέλαστο αλλά και τους γύρω δρόμους να «πήζουν», επαναφέρουν τώρα και τις διαφημιστικές πινακίδες σε πεζόδρομους και πλατείες. Έτσι οι νέοι πεζοδρόμοι του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας,προφανώς θα γεμίσουν με διαφημιστικές σιδερένιες κατασκευές.

Με τη νέα αυτή απόφαση που δημοσιεύθηκε, οι πεζόδρομοι της πόλης αναμένεται πέρα από τραπεζοκαθίσματα να γεμίσουν και με διαφημιστικά πλαίσια τύπου PISA διαστάσεων 3 μέτρων επί 4 μέτρων των οποίων το ύψος θα φτάνει τα 5,5 μέτρα. Αντιστοίχως αναμένεται να προστεθούν διαφημιστικές Ρακέτες, δηλαδή το γνωστό σκηνικό που στοίχειωνε τα πεζοδρόμια και τις πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2004.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία ουσιαστικά πρόκειται να επαναφέρει το χάος των διαφημίσεων στις πόλεις της χώρας, εξεδόθη στη «ζούλα», χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με τους Δήμους και τα συλλογικά όργανα.

Δηλαδή η κυβέρνηση εν κρυπτώ με επισπεύδοντα τον αρμόδιο υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, προφανώς υποχώρησε στις πιέσεις και τα συμφέροντα παλιών διαφημιστών που για χρόνια είχαν υποβαθμίσει το αστικό περιβάλλον της Αθήνας και των άλλων πόλεων με τις ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις διαφημίσεων σε κάθε ελεύθερο χώρο.

Υπενθυμίζεται απλά για την ιστορία ότι για πολλά χρόνια, οι διαφημιστικές πινακίδες που κοσμούσαν με την ανοχή των αρμόδιων αρχών τα οδικά δίκτυα στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και κυρίως νέους με τους ειδικούς να αναφέρουν πως φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων, υποβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και ουσιαστικά εξυπηρετούν μόνο κερδοσκοπικές επιδιώξεις.

img

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.