Αμοιβαία απόσυρση των πολεμικών πλοίων Ελλάδας-Τουρκίας από την Ελληνική ΑΟΖ.-Πάμε για νέες γκριζες ζώνες;

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το militaire.gr εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει μια “αμοιβαία απόσυρση” των πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας που από την Τρίτη βρίσκονται σε “διάταξη αντιπαράθεσης”.
Αυτή είναι η εικόνα που μεταδίδεται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ακόμη δεν μιλούν για αποκλιμάκωση. “Η NAVTEX των Τούρκων είναι σε ισχύ και συνεπώς και εμείς παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας”, λένε οι ίδιες πηγές.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Τούρκοι με την απόσυρση δύο πολεμικών πλοίων και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από τον ελληνικό Στόλο. Η διαδικασία δείχνει ότι ίσως έχει υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση και συμφωνία.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια. Εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που από το πρωί έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας.

Ανακοίνωση τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον για έρευνεςΤην ίδια στιγμή όμως επισήμως η τουρκική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοινώνει την έναρξη ερευνών από το ερευνητικό σκάφος το οποίο συνοδεύεται από την ομώνυμη φρεγάτα! Και μάλιστα η επισήμανση ότι οι έρευνες αυτές θα γίνουν στην περιοχή ευθύνης της Τουρκίας, παραπέμπει ευθέως στο παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας, Το οποίο παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.