Καταρρέουν οι βάσεις για τις σχολές. Εγραψαν κάτω από την βάση σχεδόν οι μισοί μαθητές.

Θλιβερη η εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δεν είναι δυνατόν ο ένας στους δυο μαθητές που γράφει πανελλήνιες να γράφει κάτω από τη βάση.

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Χημεία φαίνεται ότι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους ενώ σε όλα τα επιστημονικά πεδία λείπουν οι μεσαίες βαθμολογίες.

Με μία πιο προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από τους υποψήφιους (ποσοστό 42,4%) από το 1ο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών έγραψε κάτω από τη βάση και περίπου το 37% των υποψηφίων του 2ου πεδίου των θετικών σπουδών έγραψε για βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 35,7% των υποψηφίων των επιστημών υγείας και το περίπου 50% των υποψηφίων για τις οικονομικές σπουδές του 4ου επιστημονικού πεδίου, συγκέντρωσε λιγότερες από 10.000 μονάδες.

Στον αντίποδα τα άριστα γραπτά ήταν εφέτος ελάχιστα . Ενδεικτικό του νέου «τοπίου» που έχει δημιουργηθεί είναι ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε πάνω από 19.750 μονάδες, .ενώ από 19.000 έως 19.749 μονάδες συγκέντρωσαν 131 υποψήφιοι.

Πέρυσι στην Βιολογία αρίστευσε το 16,5% και εφέτος το 6,5%.

Χαρακτηριστικό του φετινού «χάρτη» των Πανελλαδικών είναι η έλλειψη μεσαίων βαθμολογιών επίπτωση από τον κορωνοιό, όπου οι καλοί μαθητές προετοιμάστηκαν και οι μέτριοι επηρεάστηκαν από την κατάσταση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.