Ρεκόρ πωλήσεων στα τροχόσπιτα λόγω κορονοϊού!

Πλήρης αυτονομία, αλλά και απόλυτη ελευθερία κινήσεων σε …τέσσερις ρόδες για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφουν τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε εποχές πανδημίας.
Διακοπές με αυτοκινούμενο στη λίμνη της Κωνσταντίας, στη νότια Γερμανία, αποφάσισε να κάνει φέτος η Ζίγκι Μπίκλε από το Άλμπσταντ της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Φαίνεται όμως ότι και άλλοι πολλοί είχαν την ίδια ιδέα. Μόλις που κατάφερε να βρει μια θέση στο κάμπινγκ του Ίμπερλινγκεν. Πρόκειται για έναν καταπράσινο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη βόρεια ακτή της λίμνης. «Ειδικά Σαββατοκύριακο είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή δεν βρίσκεις θέση…», λέει η ίδια. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Σε εποχές κορονοϊού πολύς κόσμος αποφεύγει τον συνωστισμό στα ξενοδοχεία. Για πολλούς, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι η καλύτερη λύση.
«Είναι σαν να έχεις το σπίτι σου μαζί σου, μπορείς να απομονωθείς. Καλύτερα έτσι, παρά να κάνω διακοπές σε ξενοδοχείο», λέει η Ζίγκι Μπίκλε. Για την Ρουτ Μποκ, από το Σβέμπις Χαλ, η αυτονομία είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. «Έχουμε δική μας τουαλέτα, δικό μας μπάνιο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό αυτό», λέει η ίδια.
Ρεκόρ πωλήσεων σε εποχές πανδημίας
Αυτονομία, αλλά και ασφάλεια σε τέσσερις ρόδες. Οι πελάτες αυξάνονται συνεχώς και ο κλάδος πανηγυρίζει. Ο Φρανκ Χάινριχσεν, διευθυντής μάρκετινγκ στη Hymer, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινούμενων στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη, που ανήκει πλέον στην αμερικανική Thor Industries, επισημαίνει ότι «ο Μάιος του 2020 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία μας. Κυκλοφορήσαμε 10.000 νέα οχήματα, καταγράφοντας αύξηση τζίρου κατά 16%. Είναι σαφές ότι το κάμπινγκ έχει γίνει η απόλυτη μόδα σε εποχές κορονοϊού».
Ο ετήσιος τζίρος της Hymer έχει ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Πάντως ο Φρανκ Χάινριχσεν πιστεύει ότι το μεγάλο «ατού» ενός αυτοκινούμενου δεν είναι μόνο η ασφάλεια και οι συνθήκες υγιεινής που παρέχει, αλλά και η ευελιξία στην επιλογή προορισμού. Όποιος οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο προσαρμόζεται εύκολα και αλλάζει δρομολόγιο όταν ξαφνικά αυξάνονται τα κρούσματα σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή όταν αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες. «Μπορώ να διαλέξω εντελώς αυθόρμητα τον προορισμό μου», λέει ο Χάινριχσεν. «Μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση, αν κάπου επιβληθούν περιορισμοί. Μπορώ να δω στο Ίντερνετ πού θα έχει καλό καιρό και να κινηθώ αναλόγως». Σε αυτό συμφωνεί και η Ρουτ Μποκ, που κάνει φέτος διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο: «Μπορείς να δεις πολλά μέρη σε λίγο χρόνο. Κι αν κάπου δεν σου αρέσει τόσο πολύ, απλά πηγαίνεις παρακάτω…» λέει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.