Τουρισμός: Θερμή υποδοχή των πρώτων πτήσεων – Με λύρες, υδάτινες αψίδες και μάσκες – ΦΩΤΟ

Μεγάλη πρεμιέρα για τον τουρισμό σήμερα, με τα ελληνικά αεροδρόμια να ετοιμάζονται να “υποδεχθούν” 235πτήσεις σήμερα. Συγκεκριμένα αεροπλάνα με τουρίστες θα προσγειωθούν στους αερολιμένες των Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου, Μυκόνου, Ρόδου, Κω, Κέρκυρας, Σαντορίνης, Σκιάθου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Μυτιλήνης κ.α.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, έφτασε στις 7.30 π.μ. μια μη προγραμματισμένη πτήση από Τσεχία, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 8 π.μ. έφτασε η πρώτη προγραμματισμένη πτήση από το Αμβούργο με 172 επιβάτες. Η υποδοχή τους ήταν μάλιστα θερμή, καθώς είχαν επιστρατευθεί λυράρηδες που έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν, ενώ στο αεροπλάνο φτάνοντας τα συνεργεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου δημιούργησαν αψίδες νερού για να περάσει το αεροσκάφος, μόλις προσγειώθηκε. Το πρώτο αεροσκάφος έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί. Με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους ξεκίνησε και η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις προηγούμενες ημέρες, καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορονοϊό. Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία και θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες, τους πρώτους τουρίστες για τη φετινή σεζόν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.