Ο Σαράκης «στριμώχνει» Γεωργιάδη για σκάνδαλο Novartis και αποζημειώσεις υπέρ του ελληνικού δημοσίου

Σε δύσκολη θέση έφερε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο δικηγόρος των δυο προστατευόμενων Ελλήνων μαρτύρων της έρευνας των αμερικανικών αρχών για το σκάνδαλο της Novartis, Παύλος Σαράκης.

Οι δυο άντρες βρέθηκαν καλεσμένοι στην ΕΡΤ και ο Παύλος Σαράκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία για τις πρακτικές διαφθοράς στην Ελλάδα «έκανε λόγο για μία νίκη που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες». «Οι Έλληνες πολίτες θα απολάμβαναν αυτή τη νίκη κ.Σαράκη αν η Novartis Hellas πλήρωνε τα 300 εκ. στον Έλληνα πολίτη, όχι στον Aμερικανό πολίτη», αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αποφασίστε σαν κυβέρνηση να μου δώσετε την εξουσιοδότηση διότι γνωρίζω το δρόμο πως θα αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με μεγάλο χρηματικό ποσό από τη Novartis. Δώστε μου την εντολή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική πολιτεία ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης μαζί με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου που γνωρίζουμε την υπόθεση, γνωρίζουμε τον τρόπο πώς θα λάβει το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis. Σας υπόσχομαι ότι δεν θέλω καμία αμοιβή, δεσμεύομαι για αυτό, τα χρήματα θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο χωρίς να λάβω την οποιαδήποτε αποζημίωση για ό,τι θα πράξω υπέρ του ελληνικού δημοσίου», απάντησε από την πλευρά του, ο Παύλος Σαράκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.