Συναγερμός στην Παραμυθιά: Επτά κρούσματα κορονοϊού – Κλειστά τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα

Πέντε νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Παραμυθιά, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε επτά και οι Αρχές να τεθούν σε συναγερμό. Μάλιστα, έπειτα από σχετική συνεννόηση της Δ/σης Πολιτικής Προστασίας και Δήμου Σουλίου, αύριο Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά, σύμφωνα με το mypreveza.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον έλεγχο των δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαπιστώθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον δύο γυναικών, που είχαν ήδη βρεθεί θετικές. Πρόκειται για δύο αδελφές, ηλικίας 52 και 59 χρόνων.

Το γεγονός αυτό συνθέτει μια εξαιρετική ιδιάζουσα περίπτωση για την Ήπειρο και μετά από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Πηγή: mypreveza.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.