Ακατάλληλες μάσκες στους επιτηρητές των πανελλαδικών

Μάσκες σε εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν στους καθηγητές, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι είχαν ήδη φροντίσει για τη δική τους, διότι αυτές που δόθηκαν την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων μπορεί να έκαναν για άλλες δουλειές, αλλά προστασίας από τον ιό δεν ήταν. Το έγραφε εξάλλου και η συσκευασία τους, την οποία μάλλον διάβασαν μόνον οι καθηγητές και όχι αυτοί που τις προμηθεύτηκαν και τις μοίρασαν για να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται και φροντίζουν.

Οι μάσκες δεν έχουν ένδειξη για αντιιική δράση και, όπως αναγράφεται στη συσκευασία, «δεν ενδείκνυνται για επαγγελματική και νοσοκομειακή χρήση ή ως μέσο ατομικής προστασίας», «δεν υποκαθιστούν τις ιατρικώς ενδεικνυόμενες μάσκες και αποστειρωμένες μάσκες», ενώ «το πλύσιμο σε θερμοκρασία 60°C είναι εφικτό για λιγότερες[;] από πέντε πλύσεις». Διακινητής του προϊόντος, μεγάλο σούπερ μάρκετ.

«Εύλογο ήταν να αναμένουμε με αγωνία τα μέτρα που θα λάμβανε η πολιτεία προκειμένου να αποτραπούν καταστάσεις όπως εκείνες στην Ξάνθη με τους 80 εκπαιδευτικούς σε καραντίνα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Ευάγγελος (Ακης) Λουκάς, αιρετό τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ, τονίζοντας ότι υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά για την επιπόλαια αυτή κίνηση και διανομή του συγκεκριμένου υλικού».

(ΠΗΓΗ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.