Η επιβίωση από τον κορονοϊό του κόστισε 1,1εκ. δολάρια!

Ένας 70χρονος άνδρας στο Σιάτλ επέζησε του κορονοϊού, χειροκροτήθηκε από το προσωπικό όταν έφυγε από το νοσοκομείο μετά από 62 ημέρες – και στη συνέχεια έλαβε τον νοσοκομειακό λογαριασμό ύψους 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο Μάικλ Φλόρ ήταν τόσο άρρωστος, που μια νοσοκόμα νυχτερινής βάρδιας κράτησε ένα τηλέφωνο στο αυτί του, ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά του έλεγαν τα αντίο τους. Όμως κατάφερε να επιβιώσει χάρη στη θεραπεία του στο Σουηδικό Ιατρικό Κέντρο στο Issaquah, ανέφεραν οι Seattle Times, σύμφωνα με τους οποίους, όταν απροσδόκητα δεν πέθανε, ονομάστηκε αστεία «το παιδί θαύμα».

Στη συνέχεια, έλαβε τον υψηλό λογαριασμό για τη φροντίδα του. «Τον άνοιξα και είπα σκ@τ@», σχολίασε ο Φλόρ στην εφημερίδα.

Το τιμολόγιο, συνολικού ύψους 1,122,501,04 $, σε 181 σελίδες, συμπεριλάμβανε 9,736 $ για το δωμάτιό του στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συν 408.912 $ επιπλέον, επειδή ο χώρος έπρεπε να κλείσει και το προσωπικό έπρεπε να φορέσει πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.

Πολλές από τις χρεώσεις αφορούσαν τα φάρμακα που τον κράτησαν ζωντανό.

Ο λογαριασμός είναι τεχνικά μια εξήγηση των χρεώσεων και επειδή ο Flor έχει ιδιωτική ασφάλιση, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει μεγάλο μέρος το ποσού.

Στην πραγματικότητα, επειδή είχε COVID-19 και όχι μια διαφορετική ασθένεια, ίσως να μην χρειαστεί να πληρώσει και τίποτα, λόγω μιας σχετικής απόφασης του Κογκρέσου και των ειδικών οικονομικών κανόνων που ισχύουν μόνο για τον κορονοϊό.

Το Κογκρέσο διέθεσε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τα νοσοκομεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν το κόστος της πανδημίας, εν μέρει για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν τεστ κορονοϊού και θεραπεία (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ασφάλιση).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.