Κορονοϊός: Ανησυχία για έξαρση μετά τις εικόνες συνωστισμού – Η κρίσιμη ημερομηνία

Σε δέκα ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της ανεύθυνης συμπεριφοράς πολλών με τον έντονο συγχρωτισμό χωρίς μέτρα, όπως καταγράφηκε ανά την Ελλάδα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας. Αυτό τονίζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, οι ειδικοί επιστήμονες που εκφράζουν σοβαρό προβληματισμό για τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως τους χώρους διασκέδασης, αλλά και τη μη τήρηση της καραντίνας από ταξιδιώτες από το εξωτερικό και κυρίως από την εν πολλοίς απογοητευτική όσον αφορά τη συμπεριφορά πολιτών “πρόβα” της επικείμενης επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου, όπως χαρακτηρίστηκε το τριήμερο ου Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με δεδομένο ότι απαιτείται διάστημα έως 14 ημερών για την επώαση του ιού, εάν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν συνετέλεσαν στη διασπορά του ιού, αυτό θα φανεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έως τις 20 Ιουνίου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελεί το βασικό κλειδί για την προφύλαξη της χώρας μας έναντι του κορονοϊού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.