Τι δουλειά είχαν οι πακιστανοί στο Κατάρ και πως μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα με τέτοια άνεση

Εν μέσω κορονοϊού, ενώ τόσο με το Πακιστάν όσο και με το Κατάρ η Ελλάδα έχει κλείσει τα σύνορα. Να υπενθυμίσουμε ότι το Κατάρ θεωρείται χώρα που υποθάλπτει την τρομοκρατία.

Δεν είναι καθόλου απλή η υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες και άφησε άφωνο το πανελλήνιο. 12 κρούσματα λοιπόν εντοπίστηκαν σε πτήση που ήρθε από το Κατάρ, και προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εννέα από τα κρούσματα, αφορούσαν πακιστανούς. Έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι πακιστανοί διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα!

Δεν θα μείνουμε στο γεγονός του ότι την ίδια στιγμή που κλείνουμε τα σύνορα σε Ιταλία και άλλες χώρες που παραδοσιακά στέλνουν εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, εμφανίζεται ξαφνικά μία πτήση από το Κατάρ.

Δεν θα ζητήσουμε εξηγήσεις, για το πως καταλήγουν εννιά πακιστανοί, ενώ τα σύνορα προς το Πακιστάν είναι κλειστά, σε πτήση από Κατάρ, ενώ τα σύνορα με το Κατάρ είναι κλειστά, στην Ελλάδα. Και μάλιστα το μαθαίνουμε επειδή βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Θα απαιτήσουμε όμως μία εξήγηση για το πως εννέα πακιστανοί ταξιδεύουν ανενόχλητοι στο Κατάρ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, διαθέτοντας μάλιστα άδεια παραμονής. Τι ακριβώς έκαναν στο Κατάρ; Πως είναι δυνατόν να μετακινούνται με τέτοια ευκολία, έξω από απαγορεύσεις, όταν επενδυτές, επιχειρηματίες και φυσικά τουρίστες, δεν μπορούν καν να διανοηθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Και θα επαναλάβουμε το ερώτημα. Τι ακριβώς έκαναν οι πακιστανοί με άδεια παραμονής στην Ελλάδα, στο Κατάρ. Την ώρα μάλιστα που σύμμαχες χώρες, κατηγορούν ευθέως το Κατάρ για υπόθαλψη τρομοκρατίας. Πόσοι απλοί πακιστανοί οικονομικοί μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στο Κατάρ εν μέσω πανδημίας και κρίσης;

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να δώσουν την απάντηση και να είναι πειστική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.