Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες χτυπούν «κόκκινα» μετά την καραντίνα!

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι με την άρση των περιορισμών οι δείκτες τη εγκληματικότητας πήραν… την ανιούσα

Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια και καταστήματα έχουν αυξητική τροχιά μετά το τέλος της καραντίνας λόγω COVID-19. Επίσης και οι έμποροι ναρκωτικών κινούνται περισσότερο, καθώς η έλλειψη «εμπορεύματος» από τη δυσκολία στις «εισαγωγές» από Λατινική Αμερική και Βαλκάνια, άφησε χωρίς προμήθειες τα στέκια των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Όσο ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, υπήρξε μείωση της εγκληματικότητας στη χώρα πάνω από 40, αφού εκτός από τους πολίτες και οι εγκληματίες δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν και άρα να… κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. όμως, είναι ότι πια μιλάμε για αύξηση ακόμα και 7% της εγκληματικότητας σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και δεν αποκλείεται οι δείκτες να ανέβουν κι άλλο στη συνέχεια λόγω της αύξησης της ανεργίας, ως συνέπεια των πολιτικών αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Το «ειδικό σχέδιο»

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά σε ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, με εντολές για αυξημένες περιπολίες σε επιλεγμένες περιοχές, όπου οι δείκτες έχουν ανοδική τάση, σε όλη την Επικράτεια. Άμεση Δράση και Ομάδα ΔΙΑΣ θα έχουν συνεχή παρουσία στους δρόμους και δεν αποκλείεται και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία είναι η «χαρά» των πορτοφολάδων.

Μια από τις σκέψεις που έχουν γίνει είναι και η επανασύσταση της «Ομάδας Σίγμα» (που καταργήθηκε πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια) και ο εξοπλισμός της με γρήγορα αυτοκίνητα καταδίωξης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.