Προσποιούνταν ότι μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια για τον κορωνοϊό και έκλεβε σπίτια

Συνελήφθη την Τρίτη στην Κηφισιά αλλοδαπός ο οποίος λίγο νωρίτερα, αφού προσέγγισε ημεδαπό και του απέσπασε την προσοχή, προσποιούμενος τον διανομέα διαφημιστικών φυλλαδίων, του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κινούμενοι κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με αυτοκίνητο, στοχοποιούσαν οικίες και παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία σημεία εισόδου τους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους μάλιστα ήταν ότι, προκειμένου να προσεγγίζουν, χωρίς να κινούν υποψίες, τις οικίες που είχαν στοχοποιήσει προς διάρρηξη, αλλά και να δικαιολογούν την παρουσία τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους, προσποιούνταν τους διανομείς διαφόρων ειδών φυλλαδίων που έφεραν, όπως ενημέρωσης για τον κορωνοϊό Covid-19 ή διαφημιστικών σούπερ μάρκετ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.