Παιχνίδια προπαγάνδας των Τούρκων – Μπέρδεψαν τον Καμμένο με τον Κοτζιά


Σύγχυση προκλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο αναπαρήγαγαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης και η πλειοψηφία των τουρκικών ιστοσελίδων έγραψε ότι αναφερόταν στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο, φαίνεται πως ο Τσαβούσογλου επέλεξε τη συγκεκριμένη φράση για να επιτεθεί στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Μάλιστα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu διόρθωσε το αρχικό του κείμενο, αντικαθιστώντας το όνομα του Νίκου Κοτζιά με αυτό του Πάνου Καμμένου, αναφερόμενο στη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για «κακομαθημένο παιδί».

Δείτε το διορθωμένο δημοσίευμα του Anadolu:

Πάντως, ακόμη και αυτή την ώρα τα τουρκικά μέσα είναι… διχασμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος για το συγκεκριμένο θέμα στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet είναι: «Ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να μην παίζει με την υπομονή της Τουρκίας – Αποκαλεί “κακομαθημένο παιδί” τον ομόλογό του».

Δείτε το δημοσίευμα της Hurriyet:

Διαβάστε την ακριβή μετάφραση των δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κτλ, σκεφτόμαστε διαφορετικά (έχουμε διαφορετικές θέσεις). Αλλά γι’ αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού , (ο Πάνος Καμμένος), κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί.

Μας λένε: “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση συνασπισμού, κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομονή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά… Γι’ αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός…

…Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους… Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία.

Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά. Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν και σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.