Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, έχει αποφασίσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.Σε καθημερινή βάση, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ ότι θα γίνεται απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ειδικά ως προς την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανέβηκε στα 31, καθώς 21 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό από τους 24 που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ. Από αυτούς τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 66χρονος είναι με πιο βαριά νόσηση πνευμονίας και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν να τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ακολουθούνται οι οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ

«Να μην σπείρουμε επιδημία πανικού, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην χθεσινή ενημέρωση.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος έξαρσης της επιδημίας, ιδίως μέσω των ταξιδιωτών. Μίλησε για υποδιάγνωση του ιού λέγοντας ότι ο αριθμός διασποράς του είναι πολύ υψηλός, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί. «Ο εργαστηριακός έλεγχος, όσο αυξάνουν τα περαστικά, θα πραγματοποιείται μόνο στα περιστατικά που εμφανίζουν σοβαρή συμπτωματολογία και όχι ήπια», γνωστοποίησε ο κ. Τσιόδρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.