“Οργανωμένοι” μετανάστες στον φράχτη – Χημικά και πέτρες εναντίον αστυνομικών

Αποκαλυπτικές εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με μετανάστες να έχουν κόψει τμήμα του φράχτη και να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους Ελληνες αστυνομικούς. Στόχος τους είναι να περάσουν τα τουρκικά σύνορα και να μπουν στο έδαφος της χώρας μας. Ελληνες αστυνομικοί προσπαθούν να πλησιάοσυν προκειμένου να κλείσουν το άνοιγμα στο φράχτη, αλλά από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονται χημικά εναντίον τους όπως είχε γίνει και το απόγευμα της Κυριακής. Μάλιστα πάνω από το σημείο πετούν τουρκικά drones.

Μετανάστες εκσφενδονίζουν πέτρες στους αστυνομικούς στον Εβρο

Στο βίντεο φαίνονται εξαγριωμένοι μετανάστες που έχουν φτάσει μία ανάσα από τον φράχτη στον Εβρο και πετούν πέτρες προς τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν το σημείο. Μάλιστα ένας από τους μετανάστες κρατάει στα χέρια του μία τουρκική σημαία την οποία δείχνει επιδεικτικά προς την ελληνική πλευρά.

Σε άλλο βίντεο ομάδα μεταναστών είναι στην όχθη του Εβρου από την πλευρά της Τουρκίας και προσπαθεί να διασχίσει τον ποταμό προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα.

“Οι τουρκικές Αρχές μας έφεραν στα ελληνικά σύνορα”: Το οδοιπορικό του BBC στον Έβρο

Οδοιπορικό στον Έβρο με την κάμερα του BBC πραγματοποίησε ο απεσταλμένος του βρετανικού δικτύου Jonah Fisher καταγράφοντας τις εξελίξεις στην περιοχή, όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί απελπισμένοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος συναντά μία ομάδα Αφγανών που είχε μόλις καταφέρει να περάσει στην ελληνική πλευρά: “Ήρθαμε στα σύνορα με το λεωφορείο. Οι τουρκικές Αρχές μάς έφεραν εδώ και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και περάσαμε” λέει ένας από αυτούς.

Ρωτώντας μία δεύτερη ομάδα από το Κόνακρι της Γουϊνέας, που επίσης είχε μόλις περάσει στο έδαφος της Ελλάδας, γιατί αποφάσισαν να έρθουν από την Τουρκία, εκείνοι απάντησαν πως “δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα, θέλουμε να πάμε στη Γερμανία. Θέλουμε μία καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας, γι’αυτό περάσαμε τα σύνορα”.

Ενώ μιλούσε σε μερικούς πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ, ένα βαν χωρίς πινακίδες πλησίασε και άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πήραν τους ανθρώπους – με κάποιον να ακούγεται να επαναλαμβάνει “φτάνει” προς τον οπερατέρ για τη λήψη εικόνων. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο για το αν είναι “τυπική διαδικασία να απομακρύνονται πρόσφυγες από ανθρώπους με καλυμμένα πρόσωπα και σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες”, ο υπουργός απάντησε: “Στο μυαλό μου τυπική διαδικασία είναι για μία χώρα να φυλάσσει και να θωρακίζει τα σύνορά της. Αυτό έχω μόνο να πω αυτή τη στιγμή”.

Πηγή: thetoc.gr, capital.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.