Δημοσίευμα «βόμβα»: Κάνει πίσω και αποσύρεται ο Μαρινάκης – Δεν πρόκειται να δώσει 50 εκατ. ευρώ

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι η εταιρεία «Alter Ego», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, επιθυμεί να εξαγοράσει τη Forthnet στην οποία ανήκει και η Nova. Σύμφωνα ωστόσο με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η εταιρεία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κάνει πίσω τελικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πιθανότητες εξαγοράς της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ελαχιστοποιούνται όσο περνάει ο καιρός, και το γεγονός πως δεν έχει βγει ακόμα «λευκός καπνός» είναι χαρακτηριστικό της τροπής που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν πως η Alter Ego παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού, καθώς διαπιστώθηκε πως η δαπάνη για την ομαλή λειτουργία της Forthnet είναι αρκετά μεγάλη. Πέραν των 41 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες απαιτούνται περίπου 50-60 ακόμα προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρεία, ποσό που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν προτίθεται να δώσει. Παρά το γεγονός ότι το κούρεμα των τραπεζών είναικαι ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο Μαρινάκης θέλει ακόμα καλύτερους όρους και δεν προχωράει στην εξαγορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσπάθησε να βρει «συμπαίκτες» ούτως ώστε να μοιραστεί τόσο το κόστος, όσο και το ρίσκο ν’ αποτύχει το όλο εγχείρημα. Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, όμως, οικονομικοί συνεργάτες δε βρέθηκαν, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να συνεχίζονται μεν, όμως να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η απόσυρση του ενδιαφέροντος της «Alter Ego».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.