Μεταναστευτικό: Υπό “πολιορκία” Έβρος και νησιά – Επεισόδια σε Καστανιές και Μόρια – ΒΙΝΤΕΟ

Σε «κόκκινο συναγερμός» βρίσκεται ο Έβρος, καθώς έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από το πρωί της Κυριακής μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν σποραδικές απόπειρες εισόδου στο ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Μπλε μπογιά εκτοξεύει ο «Αίας» της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχειρεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι επικεφαλής των μέτρων στον Έβρο αποφάσισαν να προχωρήσουν σ’ αυτή την κίνηση με την «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα όλοι όσοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρήσουν να περάσουν τον φράχτη είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Επεισόδια στη Μόρια – Πετροπόλεμος και χημικά – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Περίπου 500 αιτούντες άσυλο για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν από τον καταυλισμό με σκοπό να κατεβούν στην πόλη της Μυτιλήνης. Περίπου 200 μέτρα μετά την είσοδο του ΚΥΤ δυο διμοιρίες ΜΑΤ τους σταμάτησαν ενώ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.