Κορονοϊός: Οι επίσημες ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα – ΒΙΝΤΕΟ

“Επιβεβαιώθηκε σήμερα στα πλαίσια της ιχνηλάτησης επαφών της πρώτης περιπτώσεως, από το εργαστήριο αναφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η μετάδοση του ιού σε στενό συγγενικό μέλος της συμπολίτισσάς μας, πρώτου κρούσματος της νόσου στην πατρίδα μας. Το περιστατικό δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τις υπόλοιπες στενές επαφές και ο έλεγχος παραμένει αρνητικός” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

“Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της δεύτερης περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας για προληπτικούς λόγους και μόνο συστήνεται το κλείσιμο του 105ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες. Επιπλέον επιβεβαιώνω τη διάγνωση τρίτου κρούσματος, συμπατριώτισσάς μας ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Είμαστε στη διαδικασία ιχνηλάτισης επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων” πρόσθεσε.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα και διευκρίνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

“Το δεύτερο κρούσμα είναι το παιδί της 38χρονης γι’αυτό κλείνουμε και το σχολείο. Το παιδάκι δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα, εχθές πήγε μια εκδρομή το παιδάκι. Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων, στα παιδιά είναι ήπια νόσος σαν απλό συνάχι, θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται. Θέλουμε να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού στην πατρίδα μας και γι’αυτό λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα” απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσιόδρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.