Το κλείσιμο καναλιών της ΕΡΤ ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών

Το κλείσιμο καναλιών της ΕΡΤ ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών! Η απάντηση στο αίτημα της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, όπως έχει γράψει η στήλη, ήταν αρνητική, όπως επίσης και στο ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού σε ειδικότητες όπου έχει κενά η ΕΡΤ. Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν και στο επόμενο βήμα επιστροφής στο παρελθόν, θέτοντας ως προϋπόθεση το κλείσιμο τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η ανησυχία των στελεχών της ΕΡΤ είναι πως έχουν επικρατήσει οι απόψεις περί λουκέτου στην ΕΡΤ με άλλο τρόπο, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως η ΕΡΤ, με ορθή διαχείριση του ανταποδοτικού τέλους, παρουσιάζει πλεονάσματα, χρηματοδοτεί τον προϋπολογισμό, διατηρεί θέσεις εργασίας και καλύπτει το σύστημα ασφάλισης.

H προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε να αλλάξει τη νομοθεσία, βάζοντας ως όρο την αυξημένη πλειοψηφία για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ενώ πεισματικά το υπουργείο Οικονομικών, επί Ευκλείδη Τσακαλώτου, έλεγε όχι στις προσλήψεις περίπου 230 ατόμων.

Πηγή: typologies.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.