ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟ ΙΧ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ -ΜΠΟΡΕΙ να συνδέεται με τη βόμβα στον ΣΚΑΪ

Ενα ύποπτο όχημα καμένο εντοπίστηκε στην οδό Ανθίου στα Πετράλωνα.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον εξετάζεται αν οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ΣΚΑΪ το χρησιμοποίησαν. Οπως διαπιστώθηκε το όχημα ήταν κλεμμένο και σε αυτό είχαν τοποθετηθεί παραποιημένες πινακίδες.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το αυτοκίνητο, μάρκα OPEL και χρώματος ασημί, βρέθηκε περίπου 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα (δηλαδή, γύρω στις 2 τα ξημερώματα) για την τοποθέτηση της βόμβας στο Νέο Φάληρο και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία κάποιοι τού έβαλαν φωτιά, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το ΙΧ ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Το βίντεο της Καθημερινής από το φλεγόμενο ΙΧ

 

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βόμβα βρίσκονταν μέσα σε μαύρη τσάντα που άγνωστος τοποθέτησε ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά μεταξύ του δρόμου και του κτιρίου, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το ωστικό κύμα να προκαλέσει όσο το δυνατό μεγαλύτερες ζημιές.

Η οδός Εθνάρχου Μακαρίου και στα δυο ρεύματα της καθώς και οι παράπλευρες οδοί παραμένουν αποκλεισμένες από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, η έκρηξη άνοιξε κρατήρα

«Σοβαρό» χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν πως μπορεί να ήταν στο σακίδιο ακόμα και 10 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποια πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται.

Ποιους βλέπουν πίσω από την επίθεση

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν, ακόμα, να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση, καθώς ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο όλα δείχνουν πως πρόκειται για την ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει, βρίσκουν σημαντικές ομοιότητες με το ισχυρό χτύπημα που έγινε ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2017, στο κτίριο του Εφετείου, επί της οδού Λουκάρεως.

Το πρώτο κοινό στοιχείο είναι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, που έγινε με τον ίδιο «επαγγελματικό» τρόπο, με το μέλος της οργάνωσης να επαναλαμβάνει αρκετές φορές -και στις δυο περιπτώσεις- τη φράση «προσοχή, δεν είναι φάρσα».

Η δεύτερη ομοιότητα είναι η ισχύς των εκρήξεων που προκάλεσαν, καθώς οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει μηχανισμούς «φορτωμένους» με αρκετά κιλά εκρηκτικής ύλης.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν:

«17-12-2018 ΩPA 02.35 EKPHΞH A.E.M ΣTHN OΔO EΘNAPXOY MAKAPIOY ΣTO NEO ΦAΛHPO ΠΛHΣION EΓKATAΣTAΣEΩN THΛEOΠTIKOY ΣTAΘMOY. ΔE ΣHMEIΩΘHKAN TPAYMATIΣMOI ATOMΩN. EIXAN ΠPOHΓHΘEI ΠPOEIΔOΠOIHTIKA THΛEΦΩNHMATA ΣE MME KAI H ΠEPIOXH EIXE AΠOKΛEIΣTEI AΠO TIΣ AΣTYNOMIKEΣ ΔYNAMEIΣ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.