Ο Τούρκος Πρωθυπουργός για το Αιγαίο: Η Τουρκία δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση

Η Τουρκία δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση στο θέμα του Αιγαίου, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προσθέτοντας ότι ούτε οι “προκλήσεις” τους τρομάζουν.
Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε ερώτηση για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα είπε: «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αν τους φίλους σας τους επιλέγετε τους γείτονές σας δεν τους επιλέγετε».
Ο Γιλντιρίμ είπε ότι είναι βασικό να περνάς καλά με τον γείτονες σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις υποχωρήσεις.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι όσο για την Ελλάδα όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία είναι ένα καλό πολιτικό υλικό αναφέροντας ότι «Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το δίκαιο του άλλου».
«Στο θέμα της Ελλάδας, των νησιών, των γραμμών μας στο Αιγαίο η στάση μας είναι πολύ καθαρή. Δεν γίνεται η παραμικρή υποχώρησή μας. Και δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αυτή είναι η αντίληψή μας», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Όσο για το Κυπριακό, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εξέφρασε κοινή γραμμή με τον Μουσταφά Ακιντζί. Κατά τον Τούρκο Πρωθυπουργό, δικαίως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν πάει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά πήρε απόφαση για ένωση. Αφού θα το έκανες αυτό τότε γιατί έκανες διαπραγματεύσεις; Ο Ακιντζί δικαίως δεν πάει στις διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.