ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ τα αιτήματα των αγροτών

Τις γραπτές του απαντήσεις στα αιτήματα που κατατέθηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη μεταξύ τους συνάντηση που έγινε χθες, Παρασκευή έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης απαντά στα αιτήματα που αφορούν τις ανοικτές και μειωμένες τιμές στο βαμβάκι, το πετρέλαιο κίνησης, το ετήσιο ακατάσχετο, τη φορολογία των αγροτών, τον ΕΛΓΑ, τους δασικούς χάρτες και την κτηνοτροφία.

«Θεωρώ ότι απάντησα σε ένα προς ένα τα αιτήματα που μου θέσατε» τονίζει ο αρμόδιος υπουργός και συμπληρώνει ότι «πολλά από τα αιτήματα ήδη έχουν επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα θεωρώ ότι είναι υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες της οικονομίας».

Παράλληλα, ζητά από όλες τις πλευρές να αποφευχθεί το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, το υπουργείο έχει ανοιχτές πόρτες, όπως διαπιστώσατε. Εξάλλου, από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε συζητήσει με χιλιάδες παραγωγούς όλων των κλάδων από όλη την Ελλάδα και έχουμε επιλύσει μια σειρά από μικρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.