Eurogroup: H τεχνική συμφωνία απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων

Στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζεται ότι μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff-level agreement) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τη λήψη χρηματοδοτικής βοήθειας.
Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, οι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσαν το Eurogroup για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, τα κύρια εκκρεμή ζητήματα, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική στρατηγική μεσοπρόθεσμα και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Το Eurogroup χαιρέτισε τη συμφωνία για την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.