Έκρηξη των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία – Δείτε τα στοιχεία

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα νούμερα που καταγράφει το ΓΕΕΘΑ από τις δομές φιλοξενίας δείχνουν έκρηξη των ροών από την Τουρκία. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 1.000 οι μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας, με τις ένοπλες δυνάμεις να δινουν τον δικό τους αγώνα με μερίδες φαγητού προκειμένου να σιτίσουν τις δεκαδες χιλιάδες ανθρώπων.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας – όπως καταγράφηκαν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου – δείχνουν ότι οι υπεράριθμοι στις δομές διαχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) φτάνουν τους 28.000, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από την δυνατότητα φιλοξενίας.

Ειδικότερα, διαμένουν σε 34 δομές διαχείρισης ΕΔ, 58.383 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.406 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Έβρου και Διαβατών έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 27 Δεκεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.302 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 221 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

Για να γινει αντιληπτή η διαφορά, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως αυτά είχαν αποτυπωθεί μέχρι την 19η Δεκεμβρίου, διέμεναν σε 34 δομές διαχείρισης ΕΔ, 57.855 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.350 ατόμων .

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.