Μπαρ βάζουν χριστουγεννιάτικο “χαράτσι” στα ποτά

Δώρο Χριστουγέννων φαίνεται πως διεκδικούν κάποια καταστήματα εστίασης, καθώς φτάνουν στο σημείο να χρεώσουν χαράτσι “εορτών” προκειμένου να αυξήσουν τον τζίρο τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μπαρ στο κέντρο της Αθήνας το οποίο εκτός από δύο ποτά που καταναλώθηκαν επέβαλε ακόμη μία χρέωση ως “δώρο ποτού” . Έτσι οι πελάτες ενώ έπρεπε να πληρώσουν 9,5 ευρώ για τα 2 χρόνια ποτά πλήρωσαν 11,5 ευρώ.

Η απόδειξη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί ήδη αρκετές αντιδράσεις, καθώς θυμίζει την πρακτική της διπλής τιμής που είχε καθιερωθεί τα χρόνια των «παχιών αγελάδων». Πρόκειται για το γνωστό ως table d’hôte που υπήρχε στα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα εστίασης.

Σημειώνεται πως το αν είναι υποχρεωμένοι οι πελάτες να καταβάλουν το αντίτιμο που αντιστοιχεί στο “δώρο ποτού” είναι κάτι που οφείλουν να εξετάσουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ειδάλλως θα πρέπει να επιβληθεί νόμος για την προστασία των καταναλωτών και την αποφυγή φαινομένων εξαπάτησης.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Δημοκρατία” / espresso

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.