ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ βλέπουν οι εργαζόμενοι

Σε γενική συνέλευση για την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, κάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τα σοβαρά προβλήματα της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ χρωστά 285 εκατ. στη ΔΕΗ και οφείλει να επιστρέψει στο Δημόσιο επιδοτήσεις 135,8 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί την περίοδο 2008-2011, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Σωματείο των Εργαζομένων ζητά μεταξύ άλλων να δοθεί λύση στο ζήτημα των οφειλών προς τη ΔΕΗ και εμμέσως απορρίπτει το σχέδιο διαμεσολάβησης που πρότεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «προσχεδιασμένες εξελίξεις» που έχουν ως τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά του υπουργείου. Ξέρουμε από καιρό ότι οι πιέσεις για τη μείωση του μισθολογικού κόστους θα ενταθούν», τόνισε στην «Εφ.Συν.» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Δελιχά, ο γραμματέας του σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης. Συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν διαφωνούν μόνο με τις μειώσεις των μισθών αλλά και με άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μείωση της παραγωγής.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.