Βίντεο από την άφιξη Δένδια στη Βεγγάζη – Θερμή υποδοχή στον Έλληνα ΥΠΕΞ

Τα Λιβυκά μέσα μετέδωσαν πριν λίγα λεπτά την άφιξη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με το αεροσκάφος Gulfstream G-V της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βεγγάζη.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Στρατάρχη Χάφταρ.

 

dendias-doc-arthro

Η επίσκεψη συμπίπτει σε μια κρίσιμη περίοδο, για τη Λιβύη, που μετατρέπεται σε πεδίο σύγκρουσης δυνάμεων από τρίτες χώρες και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταγγέλλει ανοιχτά την Ρωσία για αποστολή μισθοφορικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα νέα όξυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Η Τουρκία ετοιμάζεται να αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις, για να στηρίξει τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με τον οποίο υπέγραψε τη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της Άγκυρας είναι η αποστολή αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων της SAT και πεζοναυτών, που θα προστεθούν στην παραστρατιωτική οργάνωση Sadat. Την ίδια ώρα, η Μόσχα στηρίζει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφτερ, που μάχονται κατά του αλ Σάρατζ.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.