Νέες ταυτότητες: Ενα εξαιρετικά περίεργο στοιχείο, που προκαλεί το λιγότερο απορία για αυτόν τον διαγωνισμό…

Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την έκδοση των νέων ελληνικών ταυτοτήτων. Ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις χώρες της ευρωπαΐκής ένωσης. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του διαγωνισμού. Όμως υπάρχει ένα εξαιρετικά περίεργο στοιχείο, που προκαλεί το λιγότερο απορία για αυτόν τον διαγωνισμό. Σύμφωνα με απανωτές διαρροές, οι νέες ταυτότητες πρόκειται να έχουν έγχρωμη φωτογραφία. Αυτό την ώρα που χώρες, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών για την ακρίβεια, έχουν καταλήξει ότι η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι πολύ πιο αποτελεσματική.Και φυσικά, απείρως φθηνότερη στην εκτύπωση, γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί λοιπόν η Ελλάδα της κρίσης, προτίθεται να μπει σε ένα τέτοιο περιττό έξοδο; Γιατί μάλιστα το διατυμπανίζουν τόσο πριν ακόμα ανακοινωθούν οι όροι του διαγωνισμού;

Επιστρέφουμε μήπως στις εποχές χλιδής του Σημίτη και τους περίεργους διαγωνισμούς; Την ίδια στιγμή μάλιστα που συμπτωματικά έγχρωμες ταυτότητας έχει η Γερμανία;

Για να μην προτρέχουμε λοιπόν, αναμένουμε να δούμε τους όρους του διαγωνισμού. Και το κατά πόσον θα επικρατήσει η έγχρωμη έκδοση και την βαρύτητα θα έχει. Αλίμονο εάν κάποιος νομίζει ότι θα κάνει πάλι ταμείο εις βάρος των ελλήνων.

Πληροφορίες από Wikipedia

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.