Παυλόπουλος: Οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο πέρα και έξω από τα σύνορά μας

Την αξία της προσφοράς στον άνθρωπο, που “χειμάζεται και χειμάζεται δεινώς” στην εποχή μας, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του στον τηλεμαραθώνιο αγάπης για την “Κιβωτό του Κόσμου”, στην ΕΡΤ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τον Πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό “για την μεγάλη και διαχρονική προσφορά τους”, σημειώνοντας πως “η προσφορά αυτή αποκτά τόσο μεγαλύτερη σημασία, όσο αφορά τον άνθρωπο και ιδίως τον νέο άνθρωπο. Και όλοι ξέρουμε –ιδίως δε ο Πατήρ Αντώνιος και η Κιβωτός- ότι στην εποχή μας ο άνθρωπος χειμάζεται και χειμάζεται δεινώς. Είναι θύμα των οικονομικών ανισοτήτων, της κοινωνικής κρίσης αλλά και θύμα, επίσης και κυρίως, του πολέμου, είναι ο άνθρωπος της προσφυγιάς”.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “αυτό τον άνθρωπο υπερασπίζεται η Κιβωτός και ο Πατήρ Αντώνιος και αυτή η προσφορά τους έχει και πολλούς άλλους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τον πολιτισμό μας, που είναι ανθρωποκεντρικός πολιτισμός. Εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι σύνορα υπάρχουν όταν πρόκειται να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας. Αλλά όταν πρέπει να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο, τον υπερασπιζόμαστε και πέρα και έξω από τα σύνορά μας, ανεξάρτητα από τα διακριτικά του χαρακτηριστικά. Την αλήθεια αυτή την ξέρει καλά η Κιβωτός και ο πατήρ- Αντώνιος”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατέληξε ευχόμενος στον πατέρα Αντώνιο “καλή δύναμη, για να αντέχει πολλές φορές, όταν χρειάζεται, και τον φθόνο και την διαστροφή της αλήθειας”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.