Εγκρίθηκε από τον ΟΣΕΘ η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ για 25 γραμμές του ΟΑΣΘ

Συνεδρίασε σήμερα το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ),  που διορίστηκε στις 5/12/2019 , με θέμα την έγκριση της σύμβασης με την ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. για …παραχώρηση 25 περιαστικών γραμμών, που είχαν τα ΚΤΕΛ από το 1952 μέχρι το 2003, όταν επεκτάθηκε ο ΟΑΣΘ σε όλο το νομό και …βούλιαξε.

ΝΑΙ του Δ.Σ. στην εισήγηση του Γιάννη Τόσκα

Το δ.σ. του ΟΣΕΘ ενέκρινε τη σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί και από τον ΟΑΣΘ, τα 4 ΚΤΕΛ (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς), για να αρχίσει επιτέλους να υλοποιείται -μετά την τυπική έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο- και να αρχίσουν να αποσύρονται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από μακρινές διαδρομές, για να ενταχθούν στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Κέρδος για την πόλη τα 130 λεωφορεία που θα φέρουν στο νομό τα 4 ΚΤΕΛ

Τα τέσσερα ΚΤΕΛ, θα φέρουν στο νομό Θεσσαλονίκης 130 αστικά λεωφορεία, εντός των επομένων δύο μηνών, τα οποία θα δρομολογούνται σε προορισμούς από το ΙΚΕΑ προς ανατολικά και από το ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προς Δυτικά, ώστε όσα οχήματα του ΟΑΣΘ, απασχολούνται σε αυτές τις γραμμές, να έρθουν πλέον στο κέντρο.

ΝΑΙ και από Τσερμενίδη

Η διαδικασία θα τρέξει πλέον με γρήγορους ρυθμούς, αφού εξασφαλίστηκε και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που , όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο North FM,  ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, δεν θα συνεχίσουν τις αντιδράσεις τους και σταματούν κάθε διαδικασία για προσφυγές σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, με βάση τη γνωμοδότηση Κουκιάδη – Χρυσόγονου.

Φρόνιμη απόφαση

Φαίνεται πως οι εργαζόμενοι, που δεν ήθελαν να δημιουργηθεί ένας συνδικαλιστικός πόλος 500 εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, εκτός Σωματείου ΟΑΣΘ, κατάλαβαν πως θα έστρεφαν για μια ακόμη φορά την κοινωνία εναντίον τους, αν επέμεναν να εμποδίζουν την απελευθέρωση του ΟΑΣΘ, από άκρως ζημιογόνες για αυτόν γραμμές.

 

Πηγή

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.