Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές

Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος ναυτικός που στις 4 Νοεμβρίου είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με άλλα τρία μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Έλκα Αριστοτέλης» από πειρατές στο Τόγκο.

Πρόκειται για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό Δημήτρη Γκιάτη, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του Θεόδωρος.

Ο νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ο Φιλιππινέζος, που βρισκόταν ανάμεσα στους υπόλοιπους ομήρους, είναι νεκρός.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους», αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών.

Τέλος, η εταιρία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.