Ο φωτισμός στη Β. Σοφίας, η απάντηση του Ιδρύματος Ωνάση και η… εθνική μας φωτίστρια

Απάντηση στις αρνητικές αντιδράσεις και τα ειρωνικά σχόλια που υπήρξαν σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, παράλληλα με τον Κώστα Μπακογιάννη, έδωσε και το Ίδρυμα Ωνάση, που έχει αναλάβει τη διακόσμηση του συγκεκριμένου δρόμου.

Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» και υποστήριξε ότι ο φωτισμός συγκεντρώνει πολλά θετικά σχόλια κυρίως από τη νέα γενιά, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι «η Ελευθερία Ντεκώ, η εθνική μας φωτίστρια, είπε μπράβο».

«Είναι πάρα πολλά τα θετικά μηνύματα που καταγράφουμε εμείς, κυρίως από τις νεότερες γενιές αλλά και από το κοινό της Στέγης, που είναι πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Οι νεότερες γενιές έχουν μια τελείως διαφορετική άποψη. Η Ελευθερία Ντεκώ, η εθνική μας φωτίστρια, είπε μπράβο που επιτέλους τολμήσαμε να λειτουργήσουμε με ένα πνεύμα καινοτομίας και στο θέμα του φωτισμού. Αναφέρομαι στην Ελευθερία Ντεκώ, επειδή είναι και ειδικός και ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και τα πιο σπουδαία κτίρια της Αθήνας όσον αφορά το φωτισμό. Τον φωτισμό τον έχει σχεδιάσει ο Γιώργος Τέλλος, εκπληκτικός φωτιστής, που έχει κάνει αριστουργήματα στον χώρο του φωτισμού και στο θέατρο και στον δημόσιο χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε η ομάδα του Iδρύματος Ωνάση ήταν υπεύθυνη για τον στολισμό από κοινού με τον Δήμο της Αθήνας και συμφώνησαν στο συγκεκριμένο τρόπο στολισμού της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος ανέφερε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος φωτισμός έχει χιλιάδες σενάρια τα οποία μπορούν να εξελιχθούν και ότι στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης οι χριστουγεννιάτικοι φωτισμοί πλέον δεν είναι μόνο αγγελάκια και αστεράκια.

«Είναι ένας φωτισμός που έχει μέσα του χιλιάδες σενάρια που μπορούμε να κάνουμε ως προς τα χρώματα και ως προς το πως αναβοσβήνουν αυτά. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τεστάρουμε τα σενάρια, μέχρι και την Τρίτη θα γίνονται δοκιμές για να δούμε ποια φώτα ταιριάζουν καλύτερα με τα κτίρια των Αθηνών. Στη Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχουν νεοκλασικά κτίρια, μοντέρνα κτίρια. Σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες πλέον οι φωτισμοί δεν είναι μόνο αγγελάκια και αστεράκια επειδή είναι το οικείο. Σε πολλές πόλεις έχουν φωτιστεί από σύγχρονους φωτιστές οι δρόμοι. Το ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό, ο συγκεκριμένος φωτισμός έχει προσεγγιστεί με την έννοια μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης», προσέθεσε.

Μετά τις δηλώσεις της Αφροδίτης Παναγιωτάκου συζήτηση εξελίσσεται στα social media με κεντρικό πρόσωπο την εθνική μας φωτίστρια…



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.