ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΑ Fake News

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν θέματα όπως οι οδηγίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, το φαινόμενο της παραπληροφόρησης, η θέση του ΕΑΝΑ στα διεθνή ΜΜΕ και το σχετικό με τα μέσα ενημέρωσης τοπίο και τί θα μπορούσε η Συμμαχία να κάνει περισσότερο για τα μέλη της.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να εργαστεί στο να αποσαφηνίσει καλύτερα το περιβάλλον που τα πρακτορεία ειδήσεων πρέπει να αντιμετωπίσουν σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο, παρακολουθώντας μια σειρά από θέματα κλειδιά όπως την τεχνητή νοημοσύνη, την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων (copyright), τις ψευδείς ειδήσεις (fake news), τις σχέσεις μεταξύ των χωρών και άλλων ενδιαφερομένων.

Το προεδρείο απεφάνθη επίσης υπέρ της συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας για την πρακτική εφαρμογή των οδηγιών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτή η ομάδα εργασίας θα εφοδιάσει τα μέλη του EANA με την τεχνογνωσία αλλά και με προτάσεις για τους τρόπους να επωφεληθούν από τις μελλοντικές οδηγίες.

Επιπλέον, θα συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας για την παραπληροφόρηση, που θα οριστεί και θα ξεκινήσει να εργάζεται μετά το συνέδριο της Άνοιξης.

Το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA) θα διεξαχθεί το διάστημα 3ης και 5ης Απριλίου, στο Βερολίνο, υπό τη φιλοξενία του DPA, με τίτλο «Οι ευκαιρίες για τα πρακτορεία ειδήσεων στη μάχη κατά των fake news».

Άλλες δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις αφορούν την αύξηση της παρουσίας του ΕΑΝΑ μεταξύ των ενδιαφερόμενων για τα media και το περιβάλλον που σχετίζεται με τα ΜΜΕ μέσω του στρατηγικού branding και η οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για δημοσιογράφους από τα μέλη της συμμαχίας.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.