Συναγερμός για τα αντιγριπικά εμβόλια: 2,6 εκατ. έχουν διατεθεί άλλα 300.000 παραγγέλνει ο ΕΟΦ

Σε νέες παραγγελίες εμβολίων κατά της γρίπης προχωρά το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πληθυσμού, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για να προετοιμάσουν τις συνθήκες στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου της γρίπης, ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός.

Πέρυσι μετά τις καμπάνιες ενημέρωσης και τον φόβο που προκλήθηκε από τους δεκάδες θανάτους καταγράφηκε αύξηση στους εμβολιασμούς ακόμη και κατά 20%.

Ήδη, πάντως, τις πρώτες εβδομάδες της έναρξης της εμβολιαστικής περιόδου άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις εμβολίων.

Γι’ αυτό και ο ΕΟΦ έχει ξεκινήσει την προμήθεια νέων παρτίδων ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν διατεθεί στην αγορά 2.600.000 δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ έχουν παραγγελθεί από τον ΕΟΦ άλλες 300.000 δόσεις. Κατά την περσινή χρονιά είχαν διατεθεί μέχρι τον Μάρτιο 2.100.000 εμβόλια.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.