ΟΑΣΘ: ΑΝΑΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Οργανισμός αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο τετράμηνο 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία με τη μέθοδο leasing,τα οποία θα έχουν ηλικία έως 10 ετών.

Λύση στο μεταφορικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ στο μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Γιώργο Σπανό η υπογραφή της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ για τα υπεραστικά δρομολόγια.Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, «σε 2-4 μήνες από σήμερα θα έχουμε ανάληψη μεταφορικού έργου – για το οποίο ο ΟΑΣΘ σήμερα διαθέτει 60-70 λεωφορεία- από τα ΚΤΕΛ. Αυτά τα 60-70 λεωφορεία, ο ΟΑΣΘ θα τα διαθέσει στο μητροπολιτικό κέντρο».Επίσης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, «για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα προμήθειας λεωφορείων με τη μέθοδο leasing. Στο επόμενο 4μηνο θα έχουμε 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία, ηλικίας έως 10 ετών, τουλάχιστον προδιαγραφών euro 5».Ερωτηθείς για την πορεία των εσόδων του ΟΑΣΘ, ο κ.Σπανός αποκάλυψε, ότι «από το 2017 μέχρι σήμερα, λόγω της κουλτούρας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αλλά και της μείωσης των λεωφορείων, που κινούνται στην πόλη, ο ΟΑΣΘ έχει μείωση εσόδων της τάξης του 40%».Νομοθετικά η λειτουργία του ΟΑΣΘ με τη σημερινή του μορφή έληγε στο τέλος του έτους, όπως τόνισε όμως ο κ.Σπανός, το σχήμα πήρε παράταση για 3 ακόμη χρόνια, δλδ μέχρι το τέλος του 2022, «δίνοντας άνετο περιθώριο προγραμματισμού και ανάπτυξης δυνατοτήτων, που είχαν μείνει αναξιοποίητες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.