”Γκάζια” Σπίρτζη στην διοίκηση του ΟΑΣΘ

Να επιταχυνθούν και να δρομολογηθούν όλες οι κινήσεις της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ζήτησε χθες σε διπλή σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Οι δύο κυβερνητικές συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τις διοικήσεις ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ ξεχωριστά, έγινε με πρωτοβουλία του γραφείου του Πρωθυπουργού μετά τα πολλά παράπονα των πολιτών για τις υπηρεσίες που παρέχει ο κρατικός ΟΑΣΘ.
Όπως εξήγησε στις δύο διοικήσεις ο υπουργός, ο βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να τρέξουν γρήγορα και να επιλυθούν θέματα με βασικότερο αυτό της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού και να ενισχυθεί η προσπάθεια για την ενδυνάμωση τόσο του ΟΑΣΘ όσο και του ΟΣΕΘ. Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα του στόλου των λεωφορείων (αριθμός, συντήρηση) καθώς και της ορθότερης κατάτμησης του προσωπικού ώστε να βελτιωθεί το συγκοινωνιακό έργο. 
Επανακαθορισμός των λεωφορειακών γραμμών 
Από την συζήτηση δεν μπορούσε να λείψει το θέμα της κατάργησης της γραμμής 25 του ΟΑΣΘ, μιας και την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης – Συκεών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη ειπώθηκε στον υπουργό ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της γραμμής αλλά επανακαθορισμού συνολικά των γραμμών όπου είναι εφικτό. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ αντίστοιχες σκέψεις και μελέτες γίνονται και για άλλες λεωφορειακές γραμμές αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους αντίστοιχους δήμους καθώς στόχος είναι οι όποιες αλλαγές να βελτιώσουν το συγκοινωνιακό έργο και όχι να προκαλέσουν επιπλέον προβλήματα.
Δήλωση Παππά στο ΡΘ: Καμία αμφισβήτηση από τον Χρήστο Σπίρτζη
Oι σχέσεις μας είναι κάτι παραπάνω από καλές, δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς ερωτηθείς για δημοσιεύματα που έφεραν τον υπουργό υποδομών δυσαρεστημένο με την κατάσταση στον ΟΑΣΘ.
Δεν εκδηλώθηκε καμία αμφισβήτηση, δεν ξέρω από πού διαρρέουν όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Παππάς.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της γραμμής 25 στην Νεάπολη, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία κατάργηση αλλά συγχωνεύσεις για την βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου. Όλα τα άλλα είναι αποκυήματα της φαντασίας, σημείωσε.

Πηγή http://www.rthess.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.