Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στην Γερμανία:Πως θα κινηθεί και τι θα πει

Η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2017, έχει έναν βασικό στόχο, όπως εξήγησαν έγκυρες πηγές του zougla.gr. Αυτός ο στόχος αφορά στο να προωθήσει το δικό του εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ενισχύοντας παράλληλα την αξιοπιστία της. Να καταστήσει σε όλους σαφές ότι η σημερινή εικόνα της χώρας δεν χαρακτηρίζει το μέλλον και τις προοπτικές της πατρίδας μας και ότι η Ελλάδα με τις σωστές κινήσεις μπορεί γρήγορα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αποκτήσει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τη Γερμανία, είχε προγραμματίσει επίσκεψη και στην Ισπανία για να συναντήσει τον πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. Ωστόσο, τελικώς το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός ακύρωσε όλες τις διμερείς του επαφές αυτό το Σαββατοκύριακο.
Αναφορικά με το ταξίδι του, στη Γερμανία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημακρατίας, θα συναντήσει την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε αυτές τις συναντήσεις, δίνεται ιδιαίτερη σημασία λόγω του ειδικού βάρους της Γερμανίας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Ο κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις του με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε αναμένεται να παρουσιάσει τις πάγιες θέσεις της Ν.Δ. για την έξοδο από την κρίση:
– Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Μετά από 7 δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να μην μπει σε μία νέα περιδίνηση. Στην προσπάθεια αυτή, θα χρειαστεί τη στήριξη των εταίρων της. Μια στήριξη, που δεν θα ωφελήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
– Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το δικό τους, εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα σχέδιο με σαφείς μεταρρυθμίσεις – που πάνε πέρα και πάνω από τα Μνημόνια – και διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Με μείωση των φόρων και των εισφορών και παράλληλες μειώσεις δαπανών. Το σχέδιο θα συνοδεύεται από εμπροσθοβαρείς αλλαγές σε όλους τους τομείς (Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση Δικαιοσύνη, Υγεία, κ.α.). Αυτό το σχέδιο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία.
– Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό «αέρα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι με ένα τέτοιο σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας, η χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει δημοσιονομικό «αέρα» από τους δανειστές πετυχαίνοντας μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα επιτρέψει να μειωθούν, περαιτέρω, οι φόροι και έτσι να αποκτήσει η χώρα ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική. Κάτι τέτοιο, μπορεί να επιτευχθεί, αλλά μόνο από μία αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.
Εκτός των ζητημάτων της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, όπου θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρισή του, όπως υπογράμμισαν οι ίδιες έγκυρες γαλάζιες πηγές, στο zougla.gr.
Ταυτόχρονα, όπως επεσήμαναν αναμένεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να πει πως η ΝΔ θεωρεί ότι η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού σε προηγούμενες περιόδους έχουν πλήξει την αξιοπιστία της χώρας μας. «Για τη Ν.Δ., η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη. Η Ελλάδα χρειάζεται τη συνδρομή και της Frontex και του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτούς. Η καλύτερη φύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων είναι καθήκον της ίδιας της Ελλάδας.
Επίσης, θα πρέπει ως χώρα να δείξουμε μεγαλύτερη διαχειριστική επάρκεια στην υλοποίηση των σχετικών συμφωνιών», ανέφεραν συγκεκριμένα και επεσήμαναν: «Με ταχύτερες διαδικασίες διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών, με ταχύτερες διαδικασίες απόκτησης ασύλου, ταχύτερες επαναπροωθήσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Και η Ε.Ε. από τη μεριά της οφείλει να στηρίξει υλικά και πολιτικά την Ελλάδα και ειδικά τις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης αυτού του μείζονος ζητήματος».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.