Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για τον ΟΑΣΘ-Ποιές αλλαγές έρχονται στην λειτουργία του

Γ.Αθανασίου

Τρία χρόνια  παράταση με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας του ΟΑΣΘ, καταργεί την ΑΣΥΘ, δυνατότητα μίσθωσης μεταχειρισμένων λεωφορείων Euro 4 και Euro 5, ηλικία έως 20 ετών με πρώτη κυκλοφορία το 2005, διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, περιστολή αρμοδιοτήτων του ΟΣΕΘ, είναι κάποιες αλλαγές του νόμου 4482/17 με την τροπολογία την οποία κατέθεσε αργά το απόγευμα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τη διαμεσολάβηση σε εμπορικές και αστικές υποθέσεις.

Εν συντομία:

-Λειτουργία του ΟΑΣΘ το αργότερο μέχει 31/12/2022

-Μίσθωση λεωφορείων

-Κατάργηση της ΑΣΥΘ

-Παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ ή και σε άλλους ιδιώτες, όπως προβλέπεται στο ν.4568/2018, άρθρ0 54, παρ.3 και 4.

-Εξασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζομένων

-Με την τροπολογία αναστέλλεται ο συμψηφισμός απαιτήσεων του δημοσίου με απαιτήσεις από το δημόσιο που έχει ο ΟΑΣΘ. Η αναστολή αυτή ίσχυε και στο ν.4482, αλλά αφορούσε οφειλές του ΟΑΣΘ προς το Δημόσιο έως 25/7/2017 ενώ τώρα περιλαμβάνει και οφειλές έως τις 9/8/2019.

-Μετά την 31/12/2022 ο ΟΣΕΘ με νέο φορέα εντάσει αστική συγκοινωνία με το Μετρό Θεσσαλονίκης

Διαβάστε την τροπολογία για το μέλλον του Ο.Α.Σ.Θ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.