10 χρόνια TVXS: Εκδήλωση «Fake news και Δημοκρατία» και Βραβεία Πινόκιο [Βίντεο]

To Tvxs γιόρτασε τα 10α «Fake News Free» γενέθλιά του και άνοιξε τον διάλογο για το φαινόμενο της εποχής, τα Fake News. Μια κρίση της ενημέρωσης και του δημόσιου λόγου που απειλεί τη Δημοκρατία.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Impact Hub Athens, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των social media συζήτησαν για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης των ψευδών και ψευδεπίγραφων ειδήσεων

 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Fake News και Δημοκρατία», κατέθεσαν την εμπειρία και τις απόψεις τους ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Νίκος Φίλης, η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Αυγερόπουλος και ο Στέλιος Κούλογλου.

Η βραδιά θα κορυφώθηκε με την απονομή των «Βραβείων Πινόκιο 2018» στα ελληνικά και διεθνή Fake News, όπως τα ψηφίσατε εσείς αλλά και η κριτική επιτροπή μας. Πάνω από40.000 αναγνώστες του Tvxs συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα καλύτερα Fake News των τελευταίων 10 ετών, ενώ η κριτική επιτροπή που αποτελείτο από τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη, Δώρα Αυγέρη, Αγγέλα Νταρζάνου, Ανδρέα Παναγόπουλο και Αποστόλη Καπαρουδάκη συνεδρίασε για να βγάλει τους δικούς της νικητές.

Οι νικητές είναι:

Βραβείο κοινού

Βραβείο επιτροπής

Οι επιλογές ήταν δυστυχώς αμέτρητες. Η ομάδα του Tvxs αφού έβαλε στο τραπέζι δεκάδες Fake News, ψήφισε μεταξύ της και κατέληξε σε μία λίστα χαρακτηριστικών περιπτώσεων ψεύτικων ή ψευδεπίγραφων ειδήσεων, μεταξύ των οποίων οι αναγνώστες κλήθηκαν να επιλέξουν.

Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότητες των Fake News.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μεγάλο πάρτυ για τα 10 χρόνια ανεξάρτητης ενημέρωσης από το Tvxs.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.