Η ΕΡΤ αποκάλυψε το ψέμα της ομάδας αλήθειας-ΙΔΟΥ τα στοιχεία της αγοράς των Χριστουγέννων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξετάσεις στα fake news έδωσε για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία και ομολογουμένως … Αρίστευσε!
Αυτη την φορά το θέμα της “εργασίας” της ήταν “Γύρω γύρω fake news και η ΕΡΤ… στη μέση!” … Ή … “πως να μοντάρετε την αλήθεια σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, και να αναδείξετε το έλλειμμα στοιχειώδους σεβασμού στην αξιοπρέπεια και την επαγγελματική προσπάθεια, ανθρώπων που δεν δουλέυουν πίσω από την ομπρέλα της ανωνυμίας, αλλά … υπογράφουν την δουλειά τους, σεβόμενοι το ψωμί που ιδρώνουν για να βγάλουν, αλλά και το κοινό που τους γνωρίζει γι αυτο και τους εμπιστέυεται…”
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:
Για μία ακόμα φορά, η δημόσια τηλεόραση κατηγορήθηκε από «ειδήμονες» για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Αυτή τη φορά η λάσπη του ψεύδους εκτοξεύθηκε από την Νεα Δημοκρατία  και φυσικά και πάλι η καταστροφολογία απεδείχθει….πατάτα καθώς οι επίσημοι εμπορικοί φορείς συμφωνούν με το Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Ας αποκαταστήσουμε όμως την αλήθεια:
Στη σημερινή (Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου) εκπομπή «Απευθείας», προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής, ο οποίος μίλησε για τον τζίρο της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρής ανάφερε ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης η αύξηση του ημερήσιου τζίρου κυμάνθηκε μεταξύ 30 – 50%, ενώ για το σύνολο της αγοράς το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περίπου στο 20 – 25%. Τόνισε μάλιστα, ότι η αύξηση του τζίρου πανελλαδικώς και στο σύνολο της αγοράς για το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει το 5%.
Ελπίζουμε οι «ειδήμονες» να μην αμφισβητήσουν αυτή τη φορά και τον θεσμικό εκπρόσωπο των εμπόρων λιανικής αγοράς – για καλό δικό τους, ώστε να μην εκτεθούν περισσότερο.
Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει: να ενημερώνει τους πολίτες υπεύθυνα, αξιόπιστα και – κυρίως – τεκμηριωμένα. Και όσοι έχουν ακόμα αμφιβολίες, μπορούν να ανατρέξουν στο WebTV της ΕΡΤ για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αλήθεια.
Καλή και δημιουργική χρονιά, με περισσότερο ήθος και λιγότερα ψέματα.
https://www.youtube.com/watch?v=ef-oS1UYcQsrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.