Το παρασκήνιο της δήλωσης Τσίπρα για παιχνίδια αποσταθεροποίησης μέσω Δικαιοσύνης…

Γιάννης Ντάσκας
Αφορμή για το ρεπορτάζ αυτό η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Βελιγράδι, καλεσμένος ιδιωτικά του προέδρου της Σερβίας Αλεξ Βούτσιτς για χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Αιτία οι κλιμακούμενες έρευνες για την διαφθορά, οι οποίες έχουν αγγίξει με δικαστικές διώξεις σοβαρές τον σκληρό πυρήνα της ελίτ που κυβερνούσε τη χώρα για δεκαετίες: ΔΟΛ, Μπόμπολας, ΜΜΕ, Κοντομηνάς, Αλαφούζος, κατασκευαστικές και φαρμακευτικές εταιρείες, πολιτικές οικογένειες και δορυφόρους τους, όπως λ.χ. Παπανδρέου, Μητσοτάκης.
Αποτέλεσμα εικόνας για νορ1
Ακριβώς επειδή οι δικαστικές έρευνες έχουν στριμώξει αυτή την ελίτ (είναι πολύ σοβαρή η κλήση Μαρινάκη ως υπόπτου για το φορτίο ηρωίνης και μπορείτε να κάνετε έναν παραλληλισμό με την παλαιότερη υπόθεση Χεσούς Χίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης) με ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (βλ DEA, SIEMENS, NOVARTIS), στις ελληνικές αρχές η ελιτ αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο πλήρους και οριστικής ανατροπής.
Και επιστρατεύει εφεδρείες, όπως ορισμένους δικαστές.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Το γεγονός ότι Ελληνες δικαστές έχουν στριμώξει την ελιτ, έστω με τη βοήθεια των ξένων δείχνει ότι δεν είναι όλοι οι δικαστές, ούτε ίδιοι, ούτε απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα. Το γεγονός ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου και χρημάτισε για λίγο πρωθυπουργός και τώρα είναι βασική σύμβουλος του πρωθυπουργού με αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης δικαστικό (Δ.Παπαγγελόπουλο) κατώτερου βαθμού (πρωτοδικών) δείχνει ότι και αυτή η κυβέρνηση έχει ερείσματα σοβαρά στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και οι προηγούμενες που επίσης διόριζαν δικαστικούς (Αθανασίου, Κυριτσάκη, Δαφέρμο, Μενουδάκο κ.α.) σε διάφορες θέσεις.
Συνεπώς αυτό που προσπαθούν να περάσουν ορισμένα παπαγαλάκια της ελίτ(Θέμος, Ψυχαρόβιοι κλπ) δηλαδή “απο τη μία μεριά η κυβέρνηση, από την άλλη οι δικαστές” είναι προβοκατόρικη αναλήθεια.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΝΟΥ
Στην Ελλάδα μετά τη Χούντα (την οποία υπηρέτησαν πιστά πλείστα στελέχη που και σήμερα υπηρετούν θέσεις καίριες στη Βουλή και εκτός αυτής…) πολλές φορές δικαστικοί λειτουργοί χρησιμοποιήθηκαν στις κομματικές αντιπαραθέσεις “για να εφαρμόσουν το νόμο”.
Το γεγονός ότι η διαφθορά χτύπησε “ταβάνι” και εναντίον αυτής ψήφισε η πλειοψηφία το 2015 δείχνει ότι οι δικαστές αυτοί (π.χ. Κόκκινος, Σαρτζετάκης, Στασινός, Παπακαρυάς), δεν εμπόδισαν απο καίριες θέσεις την λεηλασία του δημοσίου χρήματος και την πρωτιά της Ελλάδας σε φορολογικούς παραδείσους με προφανή εμπαιγμό του ισχυοντος την τελευταία …20ετία θεσμού του “Πόθεν Εσχες”.
Θεσμός που,υποτίθεται,ότι επιβλήθηκε γιατι είχε φτάσει στο απροχώρητο ο χλευασμός του νομικού πλαισίου που ίσχυε για την διαχείριση δημοσίου χρήματος και τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Αυτά τα χρόνια της διαπλοκής έφτασαν στο σημείο να προμηθεύονται όλοι “τυπικά προσόντα” πλαστά (πτυχία, μεταπτυχιακά) για να διορίζονται σε καίριες θέσεις διαχείρισης χρήματος για λογαριασμό της ελιτ.
Με τη” φόρα” αυτή ο Σταύρος Ψυχάρης φόρεσε χωρίς πτυχίο Πανεπιστημου την τήβεννο, διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Ορους, και το πτυχίο ΑΕΙ είναι βασική προυπόθεση, ανεβοκατέβαζε υπουργούς, διοικητές Τραπεζών, έπλεε στα θαλασσοδάνεια και συνέτρωγε στην “Αθηναϊκή Λέσχη” με τον Μαρτίνη του Ερυθρο Σταυρού, ο οποίος συνέτρωγε και με πολιτικούς (συν) διόριζε δικαστές σε διάφορες καίριες θέσεις και δημιουργήθηκε μια τέτοια αλυσίδα εξουσίας.
Στα χρόνια της εξουσίας αυτής διάφορες κυρίες με απολυτήριο Λυκείου ή και χωρίς αυτό ανέβηκαν κρεβάτια, φούσκωσαν με σιλικόνες και από διάφορες “στρατηγικές” θέσεις (πολιτικά γραφεία, ΜΜΕ, γραμματείες ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ) ασκούσαν εξουσία, αποκτούσαν περιουσία και αν είχαν κάποιο συγγενή που πλούτιζε με …ναρκωτικά δικαζόταν μετά δεκαετίες όταν δεν υπήρχαν μάρτυρες, φωτα δημοσιότητας κλπ.
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 το ΣτΕ δημοσίευσε την απόφαση για το “Πόθεν Έσχες” δικαστών, η οποία προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις ,κυρίως εξαιτίας της προσωπικότητας του προέδρου του ΣτΕ και όσων διαδραματίζονται τελευταία στο Δικαστήριο αυτό με τον Αντιπρόεδρο , τις εξετάσεις και τα…”προσωπικά δεδομένα”. Εννοούμε ότι τα δυο αυτά πρόσωπα αποτελούν, όχι αναίτια, πολιτική στόχευση για αρκετούς και επισκιάζουν πλειοψηφία δικαστών που υποφέρουν εργασιακά και οικονομικά.
Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ο πρώην συνδικαλιστής αρεοπαγίτης Λουκάς Λυμπερόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για το “Πόθεν Εσχες” με επιστολή-άρθρο με τίτλο “ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ…”
Αποτέλεσμα εικόνας για Σακελλαρίου του Συμβουλίου Επικρατείας
Δύο τα καίρια σημεία της επίθεσης:
1. Ότι σωστά το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση του “Πόθεν Έσχες” και μνημονεύει ότι αυτή η ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική είναιτου νόμου 3213 του 2003.
Για σκεφτείτε το….Κρίθηκε αντισυνταγματική μετά …14 χρόνια από την θέσπισή της. Και όλα αυτά τα χρόνια δεν εφαρμοζόταν σιωπηρά. Οταν τους ζήτησαν να εφαρμοστεί είπαν ότι είναι αντισυνταγματική. Αν τους ζητούσαν να την εφαρμόσουν το 2103, δηλαδή εκατό χρόνια μετά τη θέσπισή της προφανώς θα έλεγαν το ίδιο.
ΕΡΩΤΗΜΑ: Το ΣτΕ γιατί όλα αυτά τα 14 χρόνια δεν έλεγε ότι είναι αντισυνταγματική για να διορθωθεί με μια συνταγματική;
Ρητορικό είναι το ερώτημα.
Προφανές είναι ότι βόλευε δικαστές με πρόβλημα μεγάλο στο “Πόθεν Εσχες” και ήταν αδιάφορη για (πλειοψηφία) δικαστών χωρίς κανένα πρόβλημα.
2. Ο συνδικαλιστής δικαστής γράφει:”Αλήθεια γνωρίζουν οι επικριτές ότι ο μισθός των δικαστών έχει μειωθεί απο την έναρξη της κρίσης κατά 74% και ότι ο μισθός του προέδρου του Αρείου Πάγου είναι μικρότερος του στρατηγικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, σερβιτόρου, κ. Καρανίκα;”
Ο συγκεκριμένος δικαστής δεν είναι ο μέσος δικαστής. Και κ. Καρανίκας δεν είναι αρνητικό χαρακτηριστικό του σημερινού πρωθυπουργικού γραφείου, αφού ούτε εμφανίστηκε, ως κάτι παραπάνω απο αυτό που είναι, ούτε αμείβεται παράνομα.
Ο κ. Λυμπερόπουλος είναι πατέρας του εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, συνδικαλιστή επίσης και “αντιπάλου” της παράταξης της κ. Θάνου. Ο κ.Λυμπερόπουλος υιός έχει παντρευτεί την κόρη της οικογένειας Στρουντζη, η οποία έχει την”ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ”, εταιρεία που έκανε υποδειγματικά ρεκόρ στην δικαστική διαδικασία πτώχευσης…
Πριν από τον κ.Τσίπρα ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς. Πόσες μειώσεις υπέστη ο μισθός των δικαστών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 όταν ανέλαβε ο κ. Τσίπρας;
Μήπως από το 74% το 70% επήλθε επι Σαμαρά;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΑΜΑΡΑΣ
Επί Σαμαρά δεν υπήρχε ο ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΣ σερβιτόρος κ. Καρανίκας. Τότε εμφανιζόταν δίπλα στην Αμάλ Κλούνεϊ, ως άνθρωπος του (τότε) πρωθυπουργικού γραφείου μια κυρία πλουσιοτάτης οικογένειας της χώρας. Σε αντίθεση με τον σερβιτόρο κ. Καρανίκα η πλουσιοτάτη δήλωνε κάτοχος πτυχίων και μεταπτυχιακών της Μεγάλης Βρετανίας. Είχε στο πλευρό της πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, συγγενή Υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας, ιδιωτικό ελικοδρόμιο ΠΑΡΑΝΟΜΟ (δια του συζύγου…) σε περιοχή NATURA για να μην κουράζεται όταν πήγαινε στη βίλα.
Κάναμε μια αναφορά στον Αρειο Πάγο για να ερευνήσει αν τα πτυχία ήταν υπαρκτά.
Αποτέλεσμα εικόνας για Παντερμαλή Σαμαρά
Η (τότε) Εισαγγελέας Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, συμπατριώτισα του κ. Αθανασίου, υπουργού Δικαιοσύνης, πρώην δικαστή, την ανέθεσε σε μια εισαγγελέα, η οποία σε χρόνο ρεκόρ την έβαλε στο αρχείο χωρίς να μας καλέσει να καταθέσουμε …
Την επαναλάβαμε διαμαρτυρόμενοι σε άλλον εισαγγελέα, επίσης αρμόδιο κατά νόμο. Τα πτυχία αποδείχθηκαν πλαστά, όπως και τα μεταπτυχιακά, αλλά καταδικάστηκε μόνο σε 12 μήνες φυλάκιση γιαυτά, την ίδια ώρα που η καθαρίστρια της Βουλής, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια για πλαστό απολυτήριο Λυκείου…
Τούτων δοθέντων ο πρωθυπουργός στις 23 Δεκεμβρίου 2017 έκανε μια δήλωση για την λειτουργία της Δικαιοσύνης:
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
“Η Κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλα καρτ, απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων. Με όποια ιδιότητα και αν εμφανίζονται. Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της, απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, ότι όλοι είναι και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Και αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες.”
Αυτά δήλωσε οκ.Τσίπρας στο DOCUMENTO και καθώς έχουμε υπερασπιστεί πολλούς αδικημένους δικαστές (π.χ. Μαρία Μαργαρίτη-Φώλια…) έχουμε ένα (ρητορικό)
ΕΡΩΤΗΜΑ: Είναι όλοι οι δικαστές ίσοι μεταξύ τους;
Καλά Χριστούγεννα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.