Ο Καμμένος επιμένει: Για αλλαγή θέσης στο Σκοπιανό απαιτείται Συμβούλιο Αρχηγών (BINTEO)

Σταθερός στην εκπεφρασμένη θέση του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί όνομα για την ΠΓΔΜ το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», παραμένει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το όνομα «Vardaska» θα μπορούσε να γινει αποδεκτό στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, αλλά όχι το «Macedonia», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος όπως είπε, είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε από την χώρα!
Υπενθύμισε παράλληλα πως για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση της Αθήνας έναντι του ζητήματος, θα πρέπει να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ώστε να αναθεωρηθεί η απόφασή του που βρίσκεται -όπως σημείωσε- ακόμα εν ισχύ.
«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια αποφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτο για να ανατραπεί θα πρεπει να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικων αρχηγών, υπο τον Προεδρο της Δημοκρατίας», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση (και προς Μαξίμου μεριά), χωρίς να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον.
Όπως υπογράμμισε, πρωτο δεδομένο είναι να υπάρξει απόφαση των πολιτικων αρχηγών και το άλλο δεδομένο είναι του βέτο Καραμανλή το 2008. Στο σημείο αυτό επιτέθηκε σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη καταλογίζοντάς της μία ανεξήγητη εμμονή στο να επαναλαμβάνει συνέχεια οτι έχουμε ψηφίσει τη θεση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κριτική του για την κυρία Μπακογιάννη.
Πρώτα από όλα,  η κυρία Μπακογιάννη «θα πρεπει να συμφωνήσει με τον Σαμαρά που ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της», παρατηρήσε με νόημα ο κ. Καμμένος, και αναρωτήθηκε ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ.
Επεσήμανε ότι η ΝΔ «θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμάρα ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της» και αναρωτήθηκε  ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ;
«Εγω, πάντως, δεν ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του και του κόμματός του.
{dailymotion}x6calx3|600|400|{/dailymotion}

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.