Μπλόκο στη ΣΕΚΑΠ από το Τελωνείο Ξάνθης

Νέα τροπή παίρνει πλέον η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ καθώς μετά την επικύρωση του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ από το Εφετείο, το τελωνείο Ξάνθης, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε διακοπή της διανομής των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, οι καπνοβιομηχανίες επιτρέπεται να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών. Για αυτό τον λόγο, οι καπνοβιομηχανίες καταθέτουν εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Παρά το γεγονός ότι η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει εγγύηση πάνω από 4 εκατ. ευρώ και έχει υποβάλει αίτημα αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, το Τελωνείο, μετά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου, αρνείται την πίστωση, ζητώντας την άμεση καταβολή του.
Πηγές της ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με τοπικά μέσα, κάνουν λόγο για «εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση του Τελωνείου, σε μια περίοδο που κάτι τέτοιο θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημίες για την εταιρεία».
Πιθανή αδυναμία να διακινήσει τα προϊόντα λόγω της συγκεκριμένης απόφασης σφίγγει ακόμη περισσότερο τον κλοιό για την ακριτική καπνοβιομηχανία που σήμερα απασχολεί 170 εργαζομένους.

Πηγή: xanthinea.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.