Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση στο προσφυγικό-Καταργείται το άσυλο «καθυστέρησης»

Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που έχουν εισάγει κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών τα οποία καπηλεύονται την έννοια του ασύλου για να αποτρέπουν τις απελάσεις, οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει κάποια πολύ σκληρά μέτρα.
Έτσι, οι αιτήσεις ασύλου θα συζητώνται και θα τελεσφορούν εντός λίγων εβδομάδων, όταν σήμερα μπορεί κάποιος με συνεχής παράτασης να κάτσει μέχρι και 18 μήνες στην Ελλάδα, έχοντας απλώς κάνει μια αίτηση για άσυλο.
Όσες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές, θα μετατρέπονται αμέσως σε επαναπροώθηση. Απόλυτη προτεραιότητα θα έχουν γυναίκες και παιδιά και έπειτα όσοι αποδεδειγμένα είναι εδώ με τις οικογένειες τους.
Θα εκμηδενιστούν οι αιτήσεις ασύλου από Μαγκρέμπ.
  • Σε χρόνο express θα ελέγχονται οι αιτήσεις ασύλου – άμεση απέλαση όσων οι αιτήσεις απορρίπτονται
  • Ισχυρή αστυνόμευση πλέον στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών – θα αίρεται το άσυλο σε όσους προβαίνουν σε παράνομη πράξη
  • Θα ενταθεί η αστυνόμευση στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, κάτι που ήταν έτοιμα και των ίδιων των προσφύγων, ειδικά γυναικών και παιδιών. Όποιος συλλαμβάνεται να παρανομεί ενώ βρίσκεται υπό καθεστώς εξέτασης της αίτησης ασύλου του, θα απελαύνεται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.