Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε το πρωτοσέλιδο σκίτσο για τον Ερντογάν και τα Κατεχόμενα – ΦΩΤΟ

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Ρετζέπ Ακντάγ, υπεύθυνος για θέματα Κύπρου, αντέδρασε έντονα σήμερα ενάντια σε ένα πρωτοσέλιδο σκίτσο της εφημερίδας ‘Αφρίκα’ στα Κατεχόμενα που προσβάλλει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με τίτλο «Με το βλέμμα του Έλληνα» το σκίτσο δείχνει μία ελληνική σημαία και μπροστά της ένα αρχαιο-ελληνικό άγαλμα να «ουρεί» επί του Προέδρου της Τουρκίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο η εφημερίδα να σχολιάσει την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα και κυρίως να αντιδράσει στις μηδενικές σχεδόν αναφορές του για επίλυση του Κυπριακού.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο υπότιτλος του πρωτοσέλιδου είναι ακόμη πιο επιθετικός κατά του Ερντογάν: «Δεν ντρεπόμαστε, εσείς πρέπει να ντρέπεστε και να πνιγείτε στην ντροπή μας».
Η αντίδραση των Τούρκων εποίκων στο νησί ήταν άμεση και επιθετική. Συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας και απαίτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η εφημερίδα είναι γνωστή για την αντι-Ερντογανική γραφή της και παλαιότερα για την αντιπαράθεσή της με το καθεστώς Ντενκτάς.
Ο Ρετζέπ Ακντάγ δήλωσε εξαγριωμένος ότι: «Αυτό που έκαναν είναι μικροπρέπεια, ατιμία, χυδαιότητα. Ασφαλώς και θα ζητήσουμε λογαριασμό διά της νομικής οδού», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο οποίος κάλεσε τους λεγόμενους ‘εισαγγελείς’ των Κατεχομένων να κινηθούν άμεσα και να ασκήσουν δίωξη. «Κι εγώ προσωπικά θα κάνω τα δέοντα για να καταδικαστούν ενώπιον του ‘τ/κ λαού’ αυτοί που προέβησαν σε τέτοιες ανηθικότητες. Είναι καθήκον μου να εξηγήσω στο ‘τ/κ λαό’ αυτές τις ανηθικότητες, κι αυτές τις ατιμίες».
Ο Ακντάγ είπε επίσης ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της δεν είναι μία εφημερίδα του τουρκικού έθνους αλλά το φερέφωνο των Ε/Κ. «Πρέπει οπωσδήποτε γι’ αυτή την ατιμία η δικαιοσύνη να ζητήσει λογαριασμό. Θα τους ντροπιάσω ενώπιον των Τ/Κ. Αυτοί δεν έχουν εθνική συνείδηση. Θα τους κάνω αυτούς να τους ξέρει ο κόσμος στην ‘ΤΔΒΚ’ ως φερέφωνο των Ε/Κ», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, που πρόσθεσε ότι αυτή η ατιμία δεν είναι μόνο εναντίον του Τούρκου Προέδρου αλλά και του τουρκικού λαού.
«Ο πρόεδρος εκπροσωπεί ένα έθνος. Αυτή η κακοήθεια δεν σημαίνει ότι βλάπτει μόνο τον πρόεδρό μας, ταυτόχρονα αποτελεί επίθεση και εναντίον της Τουρκίας, εναντίον του τουρκικού έθνους. Αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο τους παράπτωμα. Αυτούς θα τους ντροπιάσω ενώπιον των Τ/Κ. Επειδή και η ανηθικότητα έχει τα όριά της. Κι αυτοί έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανηθικότητας. Γνωρίζω ότι και οι Τ/Κ είναι ενοχλημένοι. Άνθρωποι που σκέφτονται σαν αυτούς είναι μειοψηφία στη ‘Βόρεια Κύπρο’ και είναι σαν να μην υπάρχουν. Θα τους κάνω να το πληρώσουν», τόνισε ο Ρετζέπ Ακντάγ.

Πηγή: ant1news.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.