Ερντογάν από Θράκη: Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν σήμερα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ και στη συνέχεια στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» για να τον καλωσορίσουν.
Λίγο πριν τις 16:00, με καθυστέρηση σχεδόν δυόμιση ωρών σε σχέση με τα όσα προβλέπονται στο επίσημο πρόγραμμα, ξεκίνησε η προγραμματισμένη ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».
Εκεί ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία», απευθυνόμενος σε μειονοτικούς της περιοχής. Είπε ότι όπως η Τουρκία έχει «μία σημαία» έτσι και εδώ στην Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία. Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση σας στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.
Στον τελευταίο του σταθμό στην Κομοτηνή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό. Σημείωσε επίσης ότι όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει καθ’ ολοκληρίαν και για την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.