Η άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα

 Μια μέρα που τα είχε όλα.
Είδαμε τον Τούρκο Πρόεδρο να φτάνει στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και να αποβιβάζεται από το αεροσκάφος του κρατώντας χεράκι – χεράκι την σύζυγό του Εμινέ. Στη συνέχεια έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Εκεί ο κ Τούρκος Πρόεδρος έθεσε κατά την προσφιλή του τακτική θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάννης για να λάβει ξεκάθαρη και η ηχηρή απάντηση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι οι συνθήκες δεν “επικαιροποιούνται”. Μία από τα ίδια είχαμε και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να τεθεί κανένα θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας. Εκεί ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε στον κύριο Ερντογάν την ανάγκη ουσιαστικής επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Την Παρασκευή ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου η ατμόσφαιρα ήδη μυρίζει μπαρούτι.
Το χρονικό της πρώτης ημέρας της επίσκεψης Ερντογάν
Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Το αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επί ελληνικού εδάφους τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ στη συνέχεια απέδωσαν τιμές αγήματα της στρατονομίας και της αερονομίας. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο αεροδρόμιο . Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΑΜΠΕ, άνδρες της ασφάλειας ελέγχουν το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” λίγο πριν φτάσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία.
Τη διπλωματία της … γραβάτας επιστράτευσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών. Μόλις οι δύο άνδρες χαιρετήθηκαν, ο κ. Ερντογάν παρατήρησε πως ο Νίκος Κοτζιάς φορούσε τη γραβάτα που ο ίδιος του είχε δωρίσει. «Αυτή είναι η γραβάτα μου, σωστά;», ακούστηκε να ρωτά ο Τούρκος Πρόεδρος τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, με τον κύριο Κοτζιά να απαντά γελώντας: «Ναι, καλή διπλωματία, ε;».
Ο Τούρκος πρόεδρος έφερε μαζί κοστούμια με τα αρχικά του. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας, ο οποίος μεταφέρει τα κοστούμια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου διακρίνονται τα τρία αρχικά, Ρ.Τ.Ε.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Ο Ερντογάν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Αμέσως μετά την άφιξή του ο Τούρκος Πρόεδρος κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
«Καλωσήλθατε, κ. Πρόεδρε. Είναι ιστορική στιγμή να βρίσκεστε εδώ, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από 65 χρόνια. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε», του είπε ο κ. Τσίπρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.