Εννέα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Όλα όσα έχουν συμβεί σήμερα μέσα από φωτογραφίες

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αιματοβαμμένη εκείνη 6η του Δεκέμβρη του 2008, όταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 15 μόλις ετών, έπεσε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου έγινε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.
Λίγο πριν τις 2 και μισή το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, απ’ όπου και ξεκίνησε, η πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.
Στο πέρασμά τους νεαροί που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν μικρής έκτασης ζημιές σε βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:
Συγκέντρωση και πορεία μαθητών – φοιτητών
Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  

φωτογραφίες: Πρακτορείο Intime

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.